Kuzey Almanya Radyo ve Televizyon (NDR) Kurumu tarafından yayımlanan bir habere göre, Almanya İçişleri Bakanlığı, vatandaşlık başvurularında “Nehirden denize” sloganını sosyal medyada kullanan, beğenen veya yorumlayan kişilere Alman vatandaşlığı vermeyecek. Bu sloganın kullanımı, yeni vatandaşlık yönetmeliği kapsamında vatandaşlık sürecinde engelleyici bir unsur olarak değerlendirilecek.

Vatandaşlık Yönetmeliğinde Tartışmalı Değişiklik

Haberde, İçişleri Bakanlığının Alman vatandaşlığına geçiş yönetmeliğinde bu sloganın vatandaşlık verilmemesine gerekçe olarak gösterildiği belirtiliyor. Bu yeni düzenleme, çifte vatandaşlık yasası kapsamında yapılacak başvurulara da uygulanacak.

“Nehirden Denize” Sloganının Geçmişi

“Nehirden denize” sloganı, 1960’lı yıllarda Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından ortaya atılmış ve Filistin’in Ürdün Nehri’nden Akdeniz’e kadar uzanan İsrail topraklarını özgürleştirme amacını simgelemiştir. Günümüzde bu slogan, İsrail karşıtı söylemlerle ilişkilendirildiği için tartışmalara yol açmaktadır.

Almanya’da çifte vatandaşlık yasası, 27 Haziran 2023 tarihinde yürürlüğe girmiş ve bu tarihten itibaren uygulanmaya başlanmıştır.

Kaynak: NTV

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version