Almanya’da ülke genelinde geçerli olan Deutschlandticket’in fiyatında artış bekleniyor. Şu anda aylık 49 avro olan biletin fiyatının gelecek yıl 5 ila 10 avro artması planlanıyor. Ancak Bavyera, bu artışın yeterli olmadığını savunuyor ve bilet fiyatının yüzde 30’luk bir artışla 64 avroya çıkarılmasını talep ediyor. Bavyera Ulaştırma Bakanlığı, 2024 yılı için en az 750 milyon avroluk bir finansman açığı öngörüyor ve bu maliyetlerin karşılanması için bilet fiyatlarının artırılması gerektiğini belirtiyor.

Bavyera Ulaştırma Bakanı Christian Bernreiter, fiyat artışlarına dair çözüm bulunamaması durumunda bu tartışmaların uzun süre devam edeceğinden endişe ediyor. Sonbaharda yapılacak Ulaştırma Bakanları Konferansı’nda federal hükümetten çözüm bekleniyor.

Öte yandan Yeşiller Partisi, fiyat artışına karşı çıkıyor ve 49 avroluk biletin büyük bir başarı olduğunu savunuyor. Federal Meclis Grubu Başkanı Katharina Dröge, fiyatın artırılmasının bu başarının verimliliğini azaltacağını ifade etti. Eğer federal hükümetten beklenen mali destek sağlanmazsa, Deutschlandticket’in fiyatı 79 avroya kadar çıkabilir.

Kaynak: Avrupadan

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version