Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, Gazze’deki kriz durumu hakkında endişelerini dile getirerek, derhal ateşkes sağlanması için çağrıda bulundu. İsrail’in bölgeye yönelik 10 aydır süren saldırılarının, Gazze’de salgın hastalıklar ve çocuk felcinin yeniden baş göstermesine yol açtığını ifade etti.

Gennez’in Uyarıları ve Çağrısı

Gennez, X hesabından paylaştığı video mesajında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının insani krizi derinleştirdiğini belirtti. “Açlık ve salgın hastalıklar kontrol altına alınamıyor ve bu durum dayanılmaz bir hal aldı,” diyen Gennez, salgın hastalıkların yayılması ve çocuk felcinin yeniden ortaya çıkması konusundaki endişelerini dile getirdi.

Gennez ayrıca, İsrail ordusunun tahliye emirleri vermeye devam ettiğini ve Birleşmiş Milletler’in (BM) sahadan çekilmesinin, Filistinlilerin son umudu olan uluslararası yardımın artık mevcut olmadığını gösterdiğini vurguladı.

Su ve Gıda Krizi

Bakan Gennez, su, gıda ve sağlık hizmetlerinin savaş silahı olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti. “Bu tür temel ihtiyaçlar hiçbir koşulda savaş aracı olmamalıdır,” dedi ve Gazze’de hemen bir ateşkes sağlanması için müzakerelerin başlatılmasını talep etti.

Birleşmiş Milletler’den Açıklama

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 23 Ağustos’ta Gazze’de su ve sanitasyon sorunlarının çok ciddi bir boyuta ulaştığını ve bölgedeki hijyen krizinin yanı sıra, 25 yıl aradan sonra ilk kez çocuk felci vakalarının görüldüğünü bildirmişti.

Kaynak: TRT Haber

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version