Fransa’nın Ulusal Birlik Partisi’nden (RN) seçilen Pas de Calais milletvekili Christine Engrand, kamu kaynaklarını kişisel harcamaları için kullanmakla suçlandı. 2022 yılında milletvekili olarak seçilen Engrand’ın, milletvekili harcırahından çöpçatanlık sitesi aboneliği ve diğer kişisel masraflarını ödediği iddia ediliyor.

Mediapart’ın Şok Raporu

Fransız basınında tanınmış Mediapart, 10 Eylül Salı günü yayınladığı raporda, Christine Engrand’ın 2022-2023 yılları arasında kamu fonlarından 10.000 euro’dan fazla bir tutarı kişisel harcamaları için kullandığını ortaya koydu. Raporda, Engrand’ın 39 euro karşılığında bir çöpçatanlık sitesine üye olduğu, cenaze masrafları ve köpek bakım giderleri gibi kişisel harcamalar için de kamu fonlarını kullandığı belirtildi.

Bu iddiaların medyaya yansımasıyla birlikte Fransa’nın siyasi kulisleri hareketlendi. Kamu fonlarının kişisel harcamalar için kullanılması skandalı, birçok basın organının gündemine oturdu ve siyasi yorumcular tarafından geniş çapta tartışıldı.

Engrand’ın Açıklamaları ve Savunması

Christine Engrand, Mediapart’ın haberinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, görev süresinin başında bazı hatalar yaptığını kabul etti. Engrand, bu hataların farkına vardıktan sonra durumu düzelttiğini ve söz konusu harcamaların tamamını geri ödediğini belirtti. Ayrıca, harcamaların daha sıkı bir denetimden geçtiğini ve benzer durumların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri aldığını ifade etti. Engrand, Ulusal Meclis’in etik kurulu ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu da söyledi.

Sol Kanattan Sert Tepkiler

Olayın ortaya çıkmasının ardından sol partilerden sert tepkiler geldi. LFI (Boyun Eğmeyen Fransa) milletvekili Antoine Léaument, Engrand’ın davranışını “ahlak dışı” olarak nitelendirirken, Calais bölgesinin Boyun Eğmeyen Fransa eş koordinatörü Jean-Philippe Lannoy, Engrand’ı istifaya çağırdı. Lannoy, “Milletvekillerinin kamu fonlarını kişisel amaçlarla kullanması kabul edilemez,” dedi.

Kaynak: Fransa Postası

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version