İngiltere ve Galler’deki hapishanelerdeki aşırı kalabalığı azaltmak amacıyla, yaklaşık 1750 mahkumun erken tahliye edilmesi planlanıyor. Hükümet, bu tasarının cinsel suçlar, ciddi şiddet, terörizm ve aile içi istismar gibi bazı suçlar dışında kalan suçluları kapsayacağını duyurdu. Bu kapsamda, 5 yıldan az hapis cezasına çarptırılan mahkumlar, cezalarının yarısını değil, yüzde 40’ını tamamladıktan sonra serbest kalacaklar.

Riskler ve Uyarılar

Cezaevleri Başmüfettişi Charlie Taylor, erken tahliyenin beraberinde bazı riskler getirebileceği konusunda uyarıda bulundu. Sky News’a yaptığı açıklamada, “Bu durum yerel topluluklara çeşitli riskler doğurabilir ve zaten gergin olan denetimli serbestlik hizmetleri üzerinde ek bir baskı yaratabilir,” ifadelerini kullandı. Taylor, önümüzdeki ay yaklaşık 2000 kişinin daha tahliye edileceğini belirterek, bu durumun toplumsal dinamikler üzerinde olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çekti.

Cezaevi Kiralama Gündemi

Hapishanelerdeki doluluk oranlarının tırmanması üzerine İngiliz hükümetinin, Estonya’da cezaevi kiralama seçeneğini değerlendirdiği öne sürüldü. Bu adım, hapishanelerdeki kapasite sorununu hafifletme amacı taşıyor.

Cezaevlerindeki Durum

İngiltere ve Galler’de, 1991 yılında yaklaşık 40 bin olan mahkum sayısı, geçtiğimiz hafta itibarıyla 88,521’e ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum, erkek hapishanelerinde yalnızca 83 kişilik bir boş yer kalmasıyla dikkat çekti.

Sonuç

İngiltere ve Galler’deki hapishanelerdeki kalabalık nedeniyle alınan erken tahliye kararı, toplumsal güvenlik ve denetim sistemleri üzerinde önemli etkiler yaratabilir. Bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce erken tahliye uygulaması toplumda nasıl bir etki yaratır?

Kaynak:CNN TÜRK

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version