İsveç’in yeni Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard, Türkiye ile işbirliğini derinleştirmek ve ilişkileri güçlendirmek konusunda oldukça heyecanlı olduğunu ifade etti. Stenergard, Türkiye ile yakın işbirliği içinde olmayı sürdüreceğini ve NATO’daki iş ortaklığını daha da ileriye taşımak için sabırsızlandığını belirtti.

Türkiye ile Stratejik Ortaklık

Stenergard, “Türkiye ile olan işbirliğimizi pekiştirmek ve ortaklıklarımızı güçlendirmek için büyük bir istek duyuyorum,” dedi. 4 Eylül’de görevinden ayrılan Tobias Billström’ün yerine atanarak görevi devralan Stenergard, Türkiye’yi ziyaret edeceğini ve bu ziyaretin 18 Eylül’de gerçekleşeceğini açıkladı.

İsveç’in Orta Doğu Politikası

İsveç’in Filistin ve İsrail politikasının barış odaklı olduğunu vurgulayan Stenergard, “Bölgede silahların susması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İki devletli bir çözüm, bu sorunun çözümü için en iyi yol olacaktır,” dedi.

Ukrayna’ya Destek

Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne hızlı bir şekilde üyeliğini desteklediklerini belirten Stenergard, “Ukrayna’nın davası bizim davamızdır. Ukrayna’ya verdiğimiz destek devam edecektir,” şeklinde konuştu.

İsveç devlet televizyonu SVT, Stenergard’ın Türkiye’ye yapacağı ilk resmi ziyaretin detaylarını duyurdu. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini ve stratejik işbirliğinin artmasını sağlayacak bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: AA

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version