İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile yaptığı telefon görüşmesinde, Lübnan ve bölgedeki artan gerilim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Lammy, Lübnan’da yaşanan olaylar ve özellikle çağrı cihazı patlamalarının ardından sivil kayıplardan derin endişe duyduğunu belirterek, bölgede istikrar ve güvenliğin yeniden sağlanması gerektiğini vurguladı.

David Lammy, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Lübnan Başbakanı Najib Mikati ile görüştüm ve Lübnan’daki artan gerilimden duyduğum endişeyi dile getirdim. Mavi Hat boyunca barış ve güvenliğin yeniden sağlanması için acilen müzakere edilmiş bir çözüme ihtiyaç var” dedi. Ayrıca, ülkedeki İngiliz vatandaşlarına yönelik önemli bir uyarıda bulunarak, “Lübnan’daki İngiliz vatandaşlarına mesajım, ticari uçuşlar devam ederken ülkeden ayrılmaları yönündedir. Gerilim yüksek ve durum hızla kötüleşebilir” ifadelerini kullandı.

Bu uyarı, Lübnan’daki artan gerilim ve olası risklerin ciddiyetini ortaya koyarken, İngiltere hükümeti, vatandaşlarının güvenliği için Lübnan’dan ayrılmalarını öneriyor. Durumun hızla değişebileceği ve güvenlik tehditlerinin artabileceği göz önünde bulundurularak, ülkede bulunan İngiliz vatandaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Kaynak: DHA

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version