Fransa’nın Metz kentinde korkunç bir olay yaşandı. Paris ile Türkiye arasında sefer yapan otobüsün şoförü, 51 yaşındaki Salih Aktürk, 5 Eylül gecesi uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti. Yaklaşık 5 yıldır Fransa’da yaşayan Bayburtlu şoför, bugün memleketinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Salih Aktürk’ün Hayatı ve Saldırı Detayları

Salih Aktürk, 5 yıl önce Bayburt’tan Fransa’ya iş bulmak için gitmişti. Uzun süredir Paris-Türkiye arası otobüs şoförlüğü yapıyordu. Olay günü ise Metz’teki bir süpermarketin otoparkında mola vermişti. Tam da bu sırada, maskeli 5 kişi tarafından bıçaklı ve silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz bu saldırganlar, Aktürk’ü feci şekilde yaraladı ve olay yerinden kaçtı.

Metz Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili “şiddet kullanarak ölümle sonuçlanan gasp” suçundan geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olayla ilgili detaylar henüz tam olarak aydınlatılamamışken, saldırının nedeni ve faillerin kimliği merakla bekleniyor.

Aktürk’ün Son Yolculuğu

Salih Aktürk’ün cenazesi Türkiye’ye getirildi ve bugün memleketi Bayburt’ta, Yeşilyurt Köyü Camii’nde kılınacak cenaze namazıyla toprağa verilecek. Ailesi ve sevenleri, bu acı dolu son vedada onunla helalleşmek için bir araya gelecek. Aktürk’ün ani kaybı, hem ailesini hem de otobüsle seyahat eden yolcuları derinden sarstı.

Taraftarlar ve Yetkililerin Tepkisi

Olayın ardından sosyal medyada geniş yankı uyandı. Türk toplumu, bu trajik olayı kınarken, yetkililerden daha fazla güvenlik önlemi alınmasını talep etti. Özellikle, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının güvenliği konusundaki endişeler bu tür olaylarla artış göstermekte.

Kaynak: ARTI33

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version