İngiltere Shropshire’deki Hoo Zoo ve Dinozor Dünyası’ndan kaçan kapibara Cinnamon, neredeyse bir haftalık kaçışın ardından güvenli bir şekilde yeniden yakalandı. Bir yaşındaki bu kemirgen, Cumartesi günü kaybolmuştu ancak Salı gecesi bir arama ekibi tarafından hayvanat bahçesinin yakınındaki bir tarlada bulundu.

Cinnamon, Cuma günü hayvanat bahçesinin ormanlık koruma alanındaki bir gölette uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından yakalandı. Hayvanat bahçesi tarafından sosyal medyada paylaşılan bir videoda, kaçak kapibaranın metal bir kafesle sudan çıkarıldığı anlar gösterildi.

Şu anda ikiz kardeşi Churro ile tekrar kafesine dönen Cinnamon, esaret hayatına sorunsuz bir şekilde adapte olabilmesi için uzman bakıcılar tarafından yakından izleniyor. Hayvanat bahçesi, Cinnamon’un hafta sonu boyunca halka açık gösterimde olmayacağını ve çevresine yeniden alışması için zaman tanınacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük kemirgenleri olan kapibaralar yarı sucul hayvanlar olarak bilinir ve suya adapte olmuşlardır. 1.4 metre uzunluğa ve 60 cm yüksekliğe kadar büyüyebilen Cinnamon, yoğun bitki örtüsüyle kaplı bir alanda yaşıyordu ve bu da yakalanmasını zorlaştırdı.

Hayvanat bahçesi sahibi Will Dorrell, Cinnamon’un güvenli bir şekilde geri dönmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, halkın yardımlarından dolayı minnettar olduklarını ifade etti. Cinnamon’un hafta sonunu kardeşiyle özel bir kafeste geçireceğini, ancak her şey yolunda giderse önümüzdeki hafta ailesinin geri kalanıyla birlikte normal padokuna döneceğini belirtti.

Cinnamon’u yakalamak zor olsa da, termal drone ile yapılan izlemeler ve diğer ekipmanlar sayesinde başarılı bir şekilde geri getirildi. Artık güvenli bir şekilde evine dönen Cinnamon’un huzurlu bir şekilde eski yaşamına adapte olması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: Standard

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version