Alman otomobil devi Volkswagen (VW), geçtiğimiz günlerde 30 yıllık istihdam güvenliği anlaşmasının 2029 yılına kadar feshedileceğini duyurdu. Bu karar, CEO Oliver Blume tarafından açıklandı. Şirketin maliyetleri düşürme zorunluluğu nedeniyle iş güvencesinin sona erdirilmesi gerektiği belirtilmişti. Ancak, VW’nin 30.000 çalışanın işten çıkarılacağına dair iddialarını yalanladı. VW sözcüsü, bu rakamın doğrulanmadığını, ancak Almanya’daki maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Alman iş dünyası dergisi Manager Magazin, VW’nin orta vadede yatırımlar için ayırdığı bütçeyi 160 milyar euroya düşürmeyi planladığını bildirmişti. Ayrıca, işçi temsilcileriyle maliyet düşürme konusunda müzakereler devam edecek.

Jefferies yatırım bankası analistlerine göre, VW’nin bazı fabrikaları kapatabileceği ve 15.000 istihdamın risk altında olduğu iddiaları da gündemde. Bununla birlikte, araştırma ve geliştirme departmanlarında kayıpların daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor.

Volkswagen, rekabetin sertleştiği bir dönemde, özellikle Çin pazarındaki zorluklar ve elektrikli araç geçiş sürecinin getirdiği maliyet baskılarıyla başa çıkmak için adımlar atmak zorunda olduklarını belirtiyor.

Kaynak: Euronews

Paylaş.
Bir Yorum Yazın

Exit mobile version